Све се у природи може свести на … КРАЈ Галерија 212 http://www.galerija212.co.rs 15.05.2018. до 29.05.2018.

< ?php echo $model->$prop; ?>

У Галерији 212, поводом педесетогодишњице стварања, представљена је најновија продукција сликара Јована И. Ракиџића, једног од истакнутијих представника наше савремене ликовне сцене.
Изложба Све се у природи може свести на … КРАЈ садржи слике и објекте настале 2017. и почетком 2018. године као резултат доследности петодеценијског уметничког деловања, како у погледу истраживања односа медија, цртеж-слика-објекат, тако и теме везане у ширем смислу за релацију простор-време.… Истовременим редуковањем елемената и инсистирањем на фактури, пуноћи слојева, слика поприма трећу димензију, неку врсту рељефности, што је утицало да се позабавим формом, да слику опросторим. У томе ми је помогла Сезанова идеја о транспоновању облика из природе у једноставне геометријске форме, на коју указујем у називу изложбе.
… На крају, или на самом почетку, током читавог радног процеса наметало се питање компатибилности слике као плохе и волумена форме. То ме питање трајно опседа и надам да се да сам овом поставком успео да на њега одговорим.


 

etnografski_muzej logo.jpg - Galerije i Muzeji.com prirodnjacki_muzej_logo.jpg - Galerije i Muzeji.com