Sve se u prirodi može svesti na … KRAJ Galerija 212 http://www.galerija212.co.rs 15.05.2018. do 29.05.2018.

< ?php echo $model->$prop; ?>

U Galeriji 212, povodom pedesetogodišnjice stvaranja, predstavljena je najnovija produkcija slikara Jovana I. Rakidžića, jednog od istaknutijih predstavnika naše savremene likovne scene.
Izložba Sve se u prirodi može svesti na … KRAJ sadrži slike i objekte nastale 2017. i početkom 2018. godine kao rezultat doslednosti petodecenijskog umetničkog delovanja, kako u pogledu istraživanja odnosa medija, crtež-slika-objekat, tako i teme vezane u širem smislu za relaciju prostor-vreme.
… Istovremenim redukovanjem elemenata i insistiranjem na fakturi, punoći slojeva, slika poprima treću dimenziju, neku vrstu reljefnosti, što je uticalo da se pozabavim formom, da sliku oprostorim. U tome mi je pomogla Sezanova ideja o transponovanju oblika iz prirode u jednostavne geometrijske forme, na koju ukazujem u nazivu izložbe.
… Na kraju, ili na samom početku, tokom čitavog radnog procesa nametalo se pitanje kompatibilnosti slike kao plohe i volumena forme. To me pitanje trajno opseda i nadam da se da sam ovom postavkom uspeo da na njega odgovorim.

 

etnografski_muzej logo.jpg - Galerije i Muzeji.com prirodnjacki_muzej_logo.jpg - Galerije i Muzeji.com